رئيس التحرير
عصام كامل

«مبارك» يكشف خطة إسرائيل لتوطين أهالي غزة في سيناء

 الرئيس الأسبق حسني
الرئيس الأسبق حسني مبارك
18 حجم الخط

فجر الرئيس الأسبق حسني مبارك، مفاجأة لأول مرة حول خطة إسرائيل لتوطين أهالي غزة في سيناء، وكشف في تسجيلات صوتية انفردت بنشرها الزميلة «اليوم السابع»، تفاصيل حوار دار بينه وبين رئيس الوزراء بنيامين نتنياهو حول هذا الأمر.

وقال «مبارك»، خلال حديث مع طبيبه الخاص: «إسرائيل عايزة تزق بتوع غزة لسيناء، وقالي ده بصراحة نتنياهو قبل ما امشي من الحكم بـ6 شهور.. لقيته جايبلي خريطة بيقولي فيها ادي حدودنا وادي قطاع غزة.. لو سبنا بتوع غزة دول في اي حتة.. ولقيتوا بيشاور علي سيناء.. قولتله نسيبهم فين؟!! انس الموضوع ده FORGET IT».

وتابع مبارك: «أصلي أنا صريح جدا في الحاجات ديه ودوغري علي طول»، فقاطعه الطبيب: «هو قالها كده بصراحة»، رد الرئيس الأسبق: «هو قالها جس نبض قولتله انسى الموضوع إلا لو عايز حرب.. لا أنا ولا اتخن مني يقدر يهوب ناحية الحدود.. احنا عملنا بالوة في قضية طالبا». 

الجريدة الرسمية